یکی از زحمتکش ترین اقشار جامعه رانندگان هستند که به دلایل مختلف از جمله سختی کار و همچنین نیاز به نوسازی ماشین سنگین خود در پی دریافت وام خرید ماشین سنگین هستند. در این مقاله قصد داریم در مورد انواع وام هایی که رانندگان میتوانند درخواست بدهند، بحث کنیم. بارولاین با توسعه حمل آنلاین بار به رشد تجارت الکترونیک کمک بسیاری خواهند کرد.
یکی از زحمتکش ترین اقشار جامعه رانندگان هستند که به دلایل مختلف از جمله سختی کار و همچنین نیاز به نوسازی ماشین سنگین خود در پی دریافت انواع وام هستند. البته رانندگان نیز می توانند مانند اقشار مختلف جامعه وامهای ضروری را از بانک ها دریافت کنند. اما وام مربوط به خودروی فرسوده یا وام خرید خودرو سنگین، وام کارت هوشمند رانندگان، وام ۱۵۰ میلیونی کارت هوشمند رانندگان از جمله وام هایی است که مورد نظر رانندگان است. در این مقاله قصد داریم در مورد وام رانندگان بحث کنیم و انواع وامهایی که رانندگان میتوانند درخواست بدهند را تشریح کنیم.
انواع وام رانندگان
وام خرید ماشین سنگین
سامانه اتوبان با اخذ نمایندگی از موسسات مالی و اعتباری و همچنین بانک های معتبر، تا سقف ۶۰% از قیمت خودرو و با بازپرداخت ۵ ساله روی ماشین های سنگین کارکرده و صفر، در زمان خرید تسهیلات ارائه می کند. همچنین در زمان فروش متناسب با شرایط خودروی شما تسهیلات روی خودرو به خریداران ارائه می کند تا روند فروش خودرو سرعت گیرد. با مراجعه به وب سایت، شعب اتوبان و با تماس تلفنی از شرایط اخذ تسهیلات آگاهی لازم را پیدا و درخواست خود را ثبت نمایید.
وام ۱۵۰ میلیونی کارت هوشمند رانندگان
وام ۱۵۰ میلیونی بانک سپه، وعده تسهیلات بانکی مسئولان به رانندگان دارای کارت هوشمند است. این تسهیلات که به وام کارت هوشمند رایگان در یین رانندگان شهرت یافت، از سوی بانکها نقض شد و همانند وعده سایر مسئولین به رانندگان تعلق نگرفت. از طریق مراجعه به پایانه ها و انجمن صنفی رانندگان شهر خود میتوانید از طریقه استعلام وام کارت هوشمند رانندگان آگاه شوید.
وام خرید مسکن رانندگان
محمد اسلامی وزیر وقت، طبق تفاهمنامهای با بانک مسکن، وعده خرید مسکن را به ۲۲۶ هزار رانندهای فاقد مسکن داد. تسهیلات بانکی نیز در این باره به رانندگان متقاضی وام خرید مسکن ارائه شد.
تسهیلات وام خرید ماشین سنگین سازمان راهداری
وام رانندگان ماشین سنگین در واقع عمدتاً به منظور وام خرید ماشین سنگین یا بازسازی کامیون ها و کامیونت ها تعلق می گیرد. سازمان راهداری کشور به گونه ای برنامه ریزی کرده است که تسهیلات ویژه ای را برای خرید کامیون ارائه دهد. این تسهیلات عمدتاً با شخص مالک خودرو یا شرکتهایی که دارای ماشین های سنگین هستند منعقد میشود.
به عبارت دیگر سازمان راهداری تسهیلاتی را ارائه می دهد که طبق آن، وام رانندگان با نرخ سود ۹ درصد به مالکان کامیون های فرسوده (چه فرد حقیقی مانند خود رانندگان عزیز و چه شرکت ها و سازمان های حقوقی) داده می شود. هدف از این کار صرفاً نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای است. ۹ درصد دیگر را که در مجموع ۱۸ درصد میشود را خود سازمان راهداری پرداخت می کند. برای هر کامیون معادل ۸۰ درصد قیمت آن وام داده می شود و ۲۰ درصد آورده مالک ناوگان فرسوده، در نظر گرفته می شود.
بنا بر اطلاعیه سازمان راهداری عمدتاً اولویت وام رانندگان برای بازسازی و نوسازی حمل و نقل جادهای، با کامیون های یخچال دار است و حدود ۸۰۰ میلیون تومان (که معادل ۸۰ درصد قیمت تریلر یخچالی توسط سازمان راهداری در نظر گرفته شده است) تسهیلات ارائه می دهد. البته این قیمت مربوط به سال ۹۹ است و منتظر هستیم تا سازمان راهداری برای سال ۱۴۰۰ نیز اطلاعات کافی را ارائه بدهد. البته به صورت یک نکته کلی که در سال ۹۹ تصویب شده است سازمان راهداری برای همه ماشین های سنگین تا حدود ۸۰ درصد قیمت آن ها وام می دهد. اما اینکه اولویت بای گرفتن وام رانندگان به چه صورتی است و تا چه میزان طول می کشد تا وام به شما تعلق بگیرد، بسته به تعداد درخواست ها دارد.
خودروهای فرسوده در اولویت وام رانندگان
وقتی که قرار است وام رانندگان برای نوسازی یک کامیون تعلق بگیرد، عمدتاً اولویت با ناوگان بالای ۵۰ سال است. به عبارت دیگر می توان گفت که سال تولید خودرو، به عنوان یک اولویت برای سازمان راهداری محسوب میشود. سازمان راهداری عمدتاً اولویت را برای نوسازی خودروهای سنگین فرسوده میگذارد و وام های آ نها ار در اولویت قرار می دهد. چرا که خودروهای فرسوده باعث آلودگی بیشتر و مصرف هزینه های بیشتر هم برای شرکت ها و رانندگان و هم برای خود سازمان راهداری خواهد داشت. از این رو منطقی است که ابتدا اولویت وام رانندگان با آنها باشد. اما اگر به هر دلیلی شما قصد داشته باشید که ماشین سنگین خود را تعویض و نوسازی کنید یا ماشین سنگین بخرید، باز هم میتوانید از این وام استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید که اولویت با خودروهای فرسوده است.
مدارک لازم برای وام رانندگان
وصیه میکنیم اگر شما نیاز به درخواست وام رانندگان دارید حتماً کارت هوشمند داشته باشید و اگر ندارید برای به دست آوردن آن اقدام کنید. چرا که یکی از اصلی ترین موضوعات در هنگام گرفتن وام رانندگان برای نوسازی ماشین، کارت هوشمند است. به جز کارت هوشمند، سعی کنید تمام اسناد و مدارک مورد نیاز به صورت کامل داشته باشید. این مدارک عمدتاً به این معناست که خود شخص مالک حقیقی و حقوقی باید با در دست داشتن شناسنامه، برگ سبز، سند قطعی وکالتی خودرو برای این کار اقدام کند. همچنین باید تمام مشخصات خودروی ثبت نامی شما مانند شماره انتظامی، رنگ خودرو، شماره شاسی، شماره موتور و غیره در دسترس باشد تا شما بتوانید وام رانندگان را به راحتی دریافت کنید.
مراحل دریافت وام کارت هوشمند
مالکان خودرو باید باید ابتدا کامیون فرسوده را در مرحله ابتدایی، اسقاط کنند و در مرحله دوم برای اینکه پرونده تسهیلات را دریافت کنند به بانک مربوطه مراجعه کنند. سپس از آن به کارخانه سازنده مراجعه کرده و کامیون یا ماشین سنگین را دریافت کنند. نکته مهم این است که کل این فرایند احتمالاً دو ماه طول بکشد. البته سازمان راهداری قول داده است که تمهیداتی بیندیشد تا این مراحل زودتر تمام شوند اما به طور معمول حدود دو ماه طول می کشد.
یکی از نکاتی که بسیار مهم است این است که برای گرفتن وام های مختلف باید علاوه بر این که در تمام مدارک لازم را به بانک ها ارائه کنید، در ابتدا در سامانه وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی نیز ثبت نام کنید. به همین دلیل توصیه می کنیم در ابتدا در سامانه کارا و دیگر سامانه هایی که برای رانندگان مهم است، ثبت نام کنید تا بتوانید راحت تر تسهیلات بانکی را دریافت کنید.
البته به جز این وام ها، سازمان ها و نهادهای مختلف که عمدتاً در حوزه راهداری و ناوگان شهری نیز فعالیت میکنند به همکاران خود وام هایی را ارائه می دهند. مثلاً واحد اتوبوسرانی تهران به همکاران خود برای خرید خودرو سنگین، وام ۵۰ میلیون تومانی میدهد. اما عمدتاً این وام ها، به صورت وام های کلان نیستند و بیشتر برای بازسازی و تعمیرات استفاده می شود تا خرید ماشین سنگین. هم چنین در سال ۹۹ نیز وام رانندگان مربوط به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا داده شد که البته مقدار آن خیلی ناچیز بود.
نکات مهم در مورد وام های رانندگان
نکته بسیار مهمی که در مورد وام مربوط به خودروهای فرسوده تعلق می گیرد این است که شما می توانید در کل، یک بار از این وام استفاده کنید و امکان استفاده چندباره از وام رانندگان برای نوسازی خودرو فرسوده وجود ندارد. به همین دلیل در هنگام دریافت وام به این موضوع توجه کنید.
حتماً با مراجعه به معاونت نوسازی ناوگان حمل و نقل اطلاعات تکمیلی و به روز را برای وام تعویض خودرو یا خرید ماشین سنگین دریافت کنید. . نکته مهم این است که عمدتاً بازپرداخت این وام ها ۶۰ قسط است و با توجه به نوع خودرو و نوع ماشین متفاوت است.
از طرفی هر بانکی نیز بر اساس استراتژی های خود وام های مختلفی را ارائه میکند. به همین دلیل این وام ها عمدتاً به صورت زمانبندی شده است و باید اطلاعات تکمیلی را از همان بانک دریافت کنید.
همانطور که میدانید اغلب قوانین و تسهیلات بانک ها به صورت دوره ای و کوتاه مدت تغییر میکند. از این رو آنچه که در این مقاله آمده است بر اساس آخرین اطلاعاتی است که سازمان راهداری و بانک ها ارائه کرده اند و ممکن است که این اطلاعات در زمان های مختلف تغییر کند. به همین دلیل توصیه می کنیم که همواره اخبار و اطلاعات مربوط به وام رانندگان را دنبال کنید. ما سعی میکنیم در سایت بارولاین نیز اگر اطلاعیه ای توسط سازمان های ذیربط داده شد به سرعت آن را در سایت خود مخابره کنیم تا شما از اطلاعات مربوط به وام رانندگان به سرعت مطلع شوید.
کلام آخر
شرکت بارولاین معتبر ترین و حرفه ای ترین شرکت در حوزه حمل و نقل جاده ای است. ما در شرکت بارولاین از بهترین خودروهای سنگین و رانندگان با تجربه و حرفه ای استفاده می کنیم تا کسانی که قصد جابجایی و حمل و نقل بار و کالا را دارند، به راحتی بتوانند از خدمات ما استفاده کنند. شما می توانید به راحتی با استفاده از سامانه بارولاین (که یک سامانه و نرمافزار بسیار حرفهای، دقیق، جامع و کامل است)، تمام ویژگی های مورد نیاز خود را داشته باشید. مثلا اگر صاحب بار هستید، می توانید از صفر تا صد فرآیند حمل بار خود مطلع شوید. از زمانی که بار شما بسته بندی و درون خودرو سنگین قرار داده می شود تا زمانی که به مقصد برسد، می توانید به صورت آنلاین و لحظه ای شرایط آن را دریافت کنید. رانندگان عزیز نیز می توانند تمام موضوعات مورد نیاز خود از جمله دستمزد، مزایا و بیمه، وام رانندگان و …را در سامانه بارولاین به طور شفاف و دقیق مشاهده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر نیز می توانید با همکاران ما در سایت بارولاین تماس بگیرید.
منابع
smartcard.rmto/