Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_options' is marked as crashed and should be repaired in /var/www/html/blog/wp-includes/wp-db.php on line 2056
نحوه دریافت کارت هوشمند رانندگان پایه دوم | مگ لاین

نحوه دریافت کارت هوشمند رانندگان پایه دوم

نحوه دریافت کارت هوشمند رانندگان پایه دوم

در سال‌های اخیر هوشمند‌سازی سیستم‌ها و فرآیند‌های مختلف در زمینه‌های مالی و کاری بسیار رایج شده است. این هوشمندسازی ضمن سرعت بخشیدن به روند کارهای مختلف، در منظم‌تر و قانون‌مندتر شدن امور نیز موثر است. معمولا کارت‌های هوشمند که نوعی کارت شناسایی برای افراد مختلف در زمینه‌های کاری گوناگون محسوب می‌شوند، یکی از اصلی‌ترین ابزار هوشمندسازی هستند. کارت سوخت هوشمند، کارت ملی هوشمند و کارت پول هوشمند همه از این موارد محسوب می‌شوند. کارت هوشمند رانندگان نیز یکی از این نوع کارت‌ها است که گروهی از رانندگان پایه یک و دو موظف به دریافتش هستند. این کارت بیش از ده سال است که به‌طور کامل جایگزین روش‌های سنتی موجود برای شناسایی این گروه از رانندگان و کنترل امور راه‌داری شده است. در ادامه درباره کارت هوشمند رانندگان پایه دو و یک و نحوه دریافت آن بیشتر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

 

کارت هوشمند رانندگان پایه دوم چیست؟

کارت هوشمند رانندگان، نوعی مجوز فعالیت برای رانندگان وسایل نقلیه باری و مسافری است که در امر حمل و نقل جاده‌ای فعالند. این کارت که از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به رانندگان اعطا می‌شود از سال ۸۹ جایگزین دفترچه شناسایی رانندگان شد. البته هوشمند سازی سامانه سازمان راه‌داری از سال ۸۳ در دستور کار این سازمان قرار گرفت اما جایگزینی کامل کارت هوشمند در سال ۸۹ اتفاق افتاد. این جایگزینی درواقع به‌دلیل بروز برخی مشکلات و معضلات مانند دقیق نبودن اطلاعات مربوط به رانندگان و وسایل آن‌ها مانند ثبت نشدن سن کامیون‌ها، خاورها، نیسان‌ها، وانت‌بارها و از رده خارج شدن آن‌ها صورت گرفت. درواقع هوشمندسازی سیستم حمل و نقل کشور به‌منظور ثبت دقیق‌تر اطلاعات و قانونی کردن فرآیند حمل و نقل انجام شد. این سیستم کارت هوشمند را برای تمامی رانندگان فعال در سیستم حمل و نقل مانند رانندگان وانت‌بارها و کامیون‌ها صادر می‌کند. ما اکنون درمورد شرایط و چگونگی دریافت کارت هوشمند پایه دوم که عمدتا شامل رانندگان نیسان‌ها، وانت‌بارها و خاورهای ۵ تن می‌شود، درخدمت شما هستیم.

کارایی و مزایای کارت هوشمند رانندگان پایه دوم چیست؟

کارت هوشمند رانندگان اطلاعاتی رانندگان مانند سن، محل تولد و مواردی از این دست که در تمامی کارت‌های شناسایی ثبت می‌شود را ارائه می‌کند. اما کارآیی اصلی این کارت موارد دیگری است که عبارتند از:

         شناسایی دقیق رانندگان از طریق دسترسی راحت به اطلاعات آن‌ها (اطلاعاتی که در سیستم درج شده است.)

         امکان شناسایی رانندگان فعال و غیرفعال همچنین حذف رانندگان غیرفعال

         امکان ایجاد گردش کار آنلاین

         شناسایی رانندگان متخلف از طریق ثبت تخلفات آن‌ها در سامانه

         منظم و دقیق بودن سیستم نوبت‌دهی در پایانه‌ها

         پیشگیری از صدور کارت‌های تکراری یا تقلبی

         ساده‌تر شدن صدور بارنامه‌ها

این کارت به‌منزله یک شناسنامه هویتی برای رانندگان پایه دوم در حوزه کاری‌شان است. اصلی‌ترین نکته درمورد این کارت، عدم صدور مجوز برای رانندگان فاقد کارت هوشمند به‌منظور کار در جاده‌های برون شهری است. این کارت درواقع نوعی مجوز فعالیت رانندگان پایه دوم در جاده نیز محسوب می‌شود. در کنار این موارد مزایایی که کارت هوشمند برای رانندگان پایه دو و یک به‌همراه دارد عبارتند از:

         امکان استفاده از بیمه تامین اجتماعی

         استفاده از بیمه‌های تکمییلی و ازکار افتادگی

         استفاده از بیمه بیکاری و سختی کار

         امکان برخورداری از بازنشستگی زودتر از موعد

کارت هوشمند رانندگان پایه دوم، این امکان را برای آن‌ها فراهم می‌کند تا به‌راحتی بتوانند با شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای همکاری داشته باشند.

شرایط دریافت کارت هوشمند رانندگان پایه دوم

از آنجا که صدور کارت هوشمند رانندگان پایه دوم با هدف نظم و قانون بخشیدن به امور مربوط به حمل و نقل جاده‌ای انجام شد، سازمان راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای، شرایطی را برای رانندگان اعلام کرد. به‌این ترتیب رانندگانی که از این شرایط بی‌بهره بودند امکان برخورداری از کارت هوشمند را نیز نداشتند. شرایط مذکور عبارتند از:

         حداقل سن برای رانندگان پایه ۲ (نیسان، وانت‌بار، خاور پنج تن، سواری و مینی‌بوس) ۲۳ سال و حداقل سن برای رانندگان پایه یک ۲۵ سال

         حداکثر سن برای تمامی رانندگان به‌استثناء رانندگان محلی و روسستایی ۵۵ سال

         دارا بودن گواهینه معتبر مرتبط با وسیله نقلیه خود

         دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی سیکل برای رانندگان برون شهری (سوم راهنمایی)،  برای رانندگان حمل و نقل روستایی مدرک تکمیل دوره نهضت سوادآموزی یا پایان دوره ابتدایی

         داشتن تابعیت ایرانی

         ارائه مدرک سلامت روان و جسم

         عدم سابقه کیفری و محکومیت

         عدم اشتغال در موسسات دولتی و غیردولتی و نیروهای مصلح (بازنشستگان دولتی نیز شامل این ماده می‌شوند.)

         عدم اعتیاد

در این بخش باید اضافه نمود که در سال ۹۸ سازمان راه‌داری قانونی صادر نمود که به‌موجب آن حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت کارت هوشمند دیپلم بود. اما اعتراضات گسترده از سوی رانندگان باعث لغو این قانون شد.

 

مدارک لازم برای ثبت نام کارت هوشمند

رانندگان محترم درصورت برخورداری از شرایط ذکر شده لازم است پیش از اقدام به ثبت نام دریافت کارت هوشمند پایه دوم، مدارک زیر را تهیه نمایند:

         اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه

         اصل و کپی کارت ملی

         صل و کپی کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائم

         اصل و کپی گواهینامه (متناسب با نوع وسیله نقلیه)

         کپی آخرین مدرک تحصیلی

         گواهی عدم اعتیاد

         گواهی عدم سوء پیشینه

         گواهی سلامت رانندگان

         دو قطعه عکس پرسنلی ۳ در ۴ جدید

         گواهی دوره‌های آموزشی

         گواهی سازمان تامین اجتماعی یا صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر (تشکیل پرونده و دریافت گواهی)

         معرفی انجمن‌های صنفی رانندگان باری یا کانون استان مربوطه

         واریز مبلغ مربوط به صدور کارت و ارائه اصل و کپی فیش واریزی

این مدارک جهت ثبت نام کارت هوشمند رانندگان پایه دوم لازم و ضروری است و به‌منظور تمدید کارت، تنها ارائه گواهی سلامت و گواهینامه کافی است. (منبع: سایت اسمارت کارت)

تمدید کارت هوشمند و صدور کارت المثنی

درمورد دوره‌های آموزشی که دارا بودن گواهی آن‌ در مدارک ذکر شده است نیز باید گفت این دوره‌ها مرتبط به استفاده از کارت هوشمند است. رانندگان متقاضی ملزم به شرکت در این دوره‌ها و قبولی در آزمون پایان دوره هستند. مراکز برگزاری دوره‌ها نیز در سایت سازمان راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای به آدرس  https://smartcard.rmto.ir قابل پیگیری هستند. لازم به‌ذکر است مراکزی که می‌توان فرآیند ثبت‌نام را در آن‌ها انجام داد در سایت اعلام شده‌اند. ضمن اینکه امکان تمدید کارت هوشمند به‌صورت غیرحضوری در سامانه فراهم شده است. مدت اعتبار این کارت تنها یک سال است و توصیه می‌شود رانندگان یک ماه پیش از پایان مدت اعتبار، اقدام به تمدید آن نمایند. نکته دیگر امکان صدور کارت هوشمند المثنی است. این امکان با ارائه مدارک وجود دارد. مدارک مربوط به دریافت کارت هوشمند المثنی عبارتند از:

         درخواست کتبی

         دریافت معرفی نامه از سازمان تامین اجتماعی از نظر سابقه پرداخت بیمه

         اصل و فتوکپی کارت سلامت

         اصل و فتوکپی گواهینامه معتبر

         ارائه قرارداد همکاری با شرکت ها و موسسات حمل و نقل

         گرفتن گواهی از مراجع ذی صلاح (دادگاه نیروی انتظامی) در خصوص مفقود شدن یا به سرقت رفتن کارت

         تصویر یک نوبت آگهی در جرائد کثیر الانتشار مبنی بر مفقودی یا به‌سرقت رفتن کارت هوشمند

         تعهد محضوری عودت کارت درصورت پیدا شدن و قبول مسئولیت عواقب احتمالی

         واریز مبلغ صدور کارت هوشمند رانندگان المثنی و ارائه فیش بانکی

برای ارائه مدارک و دریافت کارت هوشمند المثنی می‌توان به مراکز صدور کارت که در سایت سازمان راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای اعلام شده‌ است مراجعه نمود. (منبع: سیستم جامع سازمان راه داری و حمل و نقل جاده‌ای)

 

کلام آخر

باتوجه به آنچه گفته شد، برخورداری از کارت هوشمند، علاوه‌بر سهولت امور حمل و نقل جاده‌ای و نظم بخشیدن به این امور، مزایایی برای رانندگان پایه دو و یک نیز به‌همراه دارد. ضمن اینکه امکان ثبت دقیق و کامل اطلاعات راننده و وسیله نقلیه او را فراهم کرده و احتمال بروز هرگونه اشتباهی را به حد‌اقل می‌رساند. درنظر داشته باشید که صدور کارت هوشمند برای رانندگان نیازمند به برخی شرایط در وسیله نقلیه او مانند عدم فرسودگی، بیمه نامه و گواهی معاینه فنی نیز دارد. مواردی که می‌توانند امنیت راننده را بیش از پیش تامین کرده و عوارض و مشکلات ناشی از تصادف‌های احتمالی را به حداقل برسانند. بنابراین دریافت کارت هوشمند رانندگان پایه دوم، از هرلحاظ می‌تواند برای آنان مریت محسوب شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.