Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_options' is marked as crashed and should be repaired in /var/www/html/blog/wp-includes/wp-db.php on line 2056
سالنامه آماری 99 در حمل و نقل جاده‌ای

سالنامه آماری سال ۹۹ در حمل و نقل جاده‌ای ایران چه گذشت؟

سازمان راهداری و سازمان راهداری کشور هر ساله سالنامه آماری را در مورد حمل و نقل جاده‌ای ارائه می‌ دهد. سازمان راهداری به عنوان متولی اصلی در مورد اطلاعات مربوط به حمل و نقل جاده‌ای، سالنامه آماری هر سال  (که برای شرکت‌های حمل و نقل و رانندگان بسیار مهم است و می‌تواند اطلاعات مهمی در مورد حمل و نقل جاده ای به آنها بدهد ) منتشر می کند و در دسترس عموم قرار می دهد. از آنجایی که توسعه صنعت حمل و نقل، یکی از اصلی ‌ترین شاخص‌ های توسعه اقتصادی کشورها است، هر چه که میزان حمل و نقل و ترانزیت یک کشور بر اساس سالنامه آماری معتبر بالاتر باشد، می تواند رشد و توسعه در حوزه‌ های مختلف اقتصادی را نشان بدهد.

سال ۱۳۹۹ در حمل و نقل جاده‌ای ایران چه گذشت؟

در سال ۹۹ نیز خوشبختانه سازمان راهداری کشور راههای حوزه استحفاظی وزارت راه و شهرسازی را گسترش داد.  در این سال میزان گسترش و احداث بزرگراه ها و آزادراه‌ ها افزایش قابل توجهی داشته است. موضوعی بسیار مهم که در حوزه  حمل و نقل جاده ای حائز اهمیت است. بیش از ۱۴ هزار و ۶۸۱ نوع ماشین آلات و تجهیزات راهداری در خود  سازمان راهداری  برای گسترش جاده های ایمن و حل مشکلات جاده های فعلی در سال ۹۹ فعالیت داشته اند.

کامیونهای حمل و نقل جاده‌ای

پایانه ‌های باری فعال در کشور ۸۱ عدد بوده که ۲۳ عدد از آنها پایانه‌ های مرزی بار و مسافر محسوب می شود.  کامیون های عمومی جاده‌ای کشور ۳۶۰ هزار دستگاه هستند. رقمی که انتظار می رود به سبب ورود رانندگان مجرب و حرفه ای افزایش یابد.

متوسط عمر کامیون های باری

 متوسط عمر کامیون های عمومی جاده ای کشور به حدود ۱۹ سال می ‌رسد. این آمار که در سالنامه آماری ۹۹ عنوان شده است، نشان دهنده متوسط عمر بالای کامیون ها است. این عدد در کشورهای توسعه یافته بین ۱۰ تا ۱۵ سال است.

رانندگان حمل و نقل جاده‌ای

رانندگان عمومی باری جاده ای در سطح کشور ۵۲۴ هزار نفر در سال ۹۹ بوده است. حدود ۴۶۶۲ شرکت و موسسه فعال باری در داخل کشور به فعالیت می ‌پردازند. همچنین ۹۵۸ شرکت حمل و نقل بین المللی باری نیز در سطح کشور فعالیت می‌ کنند که عمده فعالیت های انها در مرزها و برای صادرات و واردات کالا است.

تعداد سفر کامیون حمل کالا

طبق سالنامه آماری اداره راهداری کشور تعداد سفر کامیون حامل کالا در سطح کشور با بارنامه، چیزی حدود  ۳۲ میلیون و ۳۱۱ هزار سفر بوده است. منظور از سفر کامیون، تعداد محموله های جابجا شده کالا با کامیون است.  مطابق با این سالنامه آماری  بیش از ۵۰۰ کیلومتر در هر سفر با کامیون طی شده است. رقمی که متناسب با وسعت کشور عزیزمان ایران نیز هست.

سالنامه آماری

متوسط وزن محموله در هر سفر کامیون ۱۵ تن بوده و در کل بیش از ۵۰۰ میلیون تن کالا در سطح کشور جابجا شده است. رقمی قابل توجه که نیاز شرکت های حمل و نقل را به رانندگان مجرب نشان می دهد.

میزان واردات به کشور توسط کامیون

 همچنین بر اساس سالنامه آماری راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در سال ۹۹  شاهد واردات یک میلیون و  ۴۴۶ هزار تن  کالا به کشور بوده‌ایم که در ۷۳۰۰۰ سفر-کامیون  به کشور وارد شده اند.

میزان صادرات از کشور توسط کامیون

بیش از ۸ میلیون و ۶۶ هزار تن هم میزان صادرات از  کشور توسط کامیون بوده است. طبق این سالنامه آماری میزان صادرات جاده  ای کشور که عمدتا به کشورهای همسایه بوده است، رقمی بسیار قابل توجه است.  این تعداد صادرات از طریق ۳۵۷ هزار سفر-کامیون حامل کالای صادراتی بوده است. در کل میزان ترانزیت کالا توسط کامیون  از کشور ، چهار میلیون و  ۸۲۹ هزار تن بوده است که در ۲۳۷ هزار سفر کامیون حامل کالای ترانزیتی انجام شده است.

جالب است بدانید که بیش از ۶  میلیون تن-کیلومتر کالای حمل شده ترانزیتی توسط کامیون داشته ایم که متوسط مسافت طی شده هر کامیون ترانزیت شده، ۱۰۶۵ کیلومتر بوده است.

سالنامه آماری

طبق سالنامه آماری راهداری در سال ۹۹ بیشترین کالای حمل شده در کشور از استان اصفهان، خوزستان، کرمان و تهران به عنوان استان ‌های مبدا صورت گرفته است. دلیل اینکه این استان ها در رتبه های اول قرار می گیرند بسیار واضح است. استانهای اصفهان، خوزستان و کرمان استان هایی دارای صنایع و معادن بسیار بزرگ هستند و اغلب صنایع فلزی و صنعتی کشور در این استانها  فعالیت دارند. از این رو این استان ها، بیشترین حمل و نقل جاده ای را طبق سالنامه آماری ۹۹ به خود اختصاص می دهند. از طرف دیگر استان تهران  به دلیل مرکزیت کشور، عمدتا خدمات و کالاهای مصرفی را به دیگر استانها تزریق می کند که به همین سبب به عنوان یکی ار استان های مبدا در حوزه حمل و نقل محسوب می شود.
سالنامه آماری

نوع بارگیری ماشین های حمل و نقل کالا 

طبق سالنامه آماری ۹۹ معمولاً کالاهای حمل شده در گروه کشاورزی و دامی، فلزی، معدنی و ساختمانی و شیمیایی بوده است.  

گروه کالاهای جابجا شده

به صورت جزئی تر انواع ترکیبات نفتی و شیمیایی، انواع سیمان، کالاهای ساختمانی و کالاهای فلزی، درصد قابل توجهی از میزان کالای حمل شده بر حسب  نوع در سال سالنامه آماری سال  ۹۹ بوده است.

سالنامه آماری

کالاهای حمل شده از طریق جاده ای کالاهای حمل شده از طریق جاده 

از طرف دیگر در حوزه واردات و صادرات و ترانزیت جاده ای کالا،  محصولات غیر نفتی ۹۹ درصد میزان واردات و صادرات را شامل می شوند و فقط یک درصد به محصولات نفتی اختصاص داده شده است. از آنجایی که عمدتا در صنایع دریایی صادرات نفت صورت می پذیرد این آمار نیز قابل انتظار بود.  در حوزه کالاهای ترانزیت از کشور نیز قیر بشکه ای، برنج، قطعات اتومبیل، اتومبیل سواری، شکر و مرغ سهم  بیشتری  دارند.

کشور ترکیه کشوری که بیشترین میزان ترانزیت کالا به آن وجود دارد و بیش از ۶ درصد از ترانزیت، به این کشور  است. اما به جزء ترکیه، آذربایجان و افغانستان نیز سهم بسیار زیادی از حمل و نقل کالاهای ترانزیتی را دارند.

سالنامه آماری

اما جالب است بدانید که حجم عظیمی از رانندگان وسایل نقلیه باری، عمدتاً سنی بین بین ۳۰ تا ۴۹ سال دارند. از لحاظ میزان تحصیلات نیز بیشتر آنها دارای مدارک تحصیلی سیکل و دیپلم هستند و دارای سابقه کار حدود ۱۵ تا ۱۹ سال می باشند.

کلام آخر

شرکت بارولاین به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در حوزه خدمات مربوط به حمل و نقل کشور محسوب می‌ شود. ما در شرکت بارولاین با ایجاد سامانه های بسیار جامع و کامل تمام تمهیدات لازم در مورد اطلاعات مورد نیاز رانندگان  و صاحبان بار را جمع آوری کرده ایم. صاحبان بار با استفاده از سامانه حمل و نقل هوشمند بارولاین، می‌تواند به سادگی راننده مورد نظر خود را برای حمل بار انتخاب کنند. پس از انتخاب راننده نیز صاحبان بار می‌تواند به صورت لحظه ای و آنلاین از شرایط بار خود اطلاعات کسب کنند. همچنین رانندگان عزیز نیز می توانند تمام موضوعات مالی و دستمزد خود را به صورت شفاف و با جزئیات کامل در سامانه بارولاین مشاهده کنند. چنین خدماتی با این حجم از اطلاعات و فناوری، برای اولین بار توسط شرکت بارولاین  عرضه شده است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.