یکی از اصلیترین موضوعاتی که رانندگان باید دانش کافی در مورد آن ها را داشته باشند، آشنایی با انواع تریلی کمپرسی و کمرشکن و در کل انواع مختلف ماشین های سنگین است. رانندگان باید به خوبی تفاوت های بین انواع مختلف تریلر را بدانند. امروزه انواع و اقسام ماشینآلات در حوزه حمل و نقل فعالیت میکنند و رانندگان باید آشنایی کاملی با انواع تریلی کمپرسی و کمرشکن داشته باشند. همچنین رانندگان باید تفاوت های آنها به خوبی بدانند تا در هنگام رانندگی، به مشکل برنخورند.
ما در این مقاله سعی کردیم که انواع و اقسام تریلرها را برای شما تشریح کنیم. در صورت آشنایی با انواع تریلرها می توانید در مواقع مختلف، ویژگی ها و امکانات آنها را بشناسید تا در هنگام حمل محموله ها و بارها، محموله مناسب آنها را بارگیری کنید. مسلما استفاده و بارگیری کردن یک کالایی که مناسب یک تریلر نباشد، ممکن است هم در حین حمل و نقل خطرناک باشد، و هم به کامیون آسیب بزند و باعث ایجاد مشکل در فرآیند بارگیری و باربری شود.
تریلی چیست، تریلر کدام است؟
تریلر به کامیونها و وسایل نقلیه بزرگی گفته میشود که ۱۸ چرخ دارند. تریلر به خاطر اینکه توانایی جابجایی حجم وسیعی از محصولات را دارد، به عنوان یکی از اصلی ترین ماشین های حمل بار شناخته می شود. به عبارت دیگر، تریلر به هر وسیله بارکشی گفته میشود که با استفاده از کانتینرها یا فضایی که در انتهای آن ها وجود دارد، میتوانند بار های بزرگ را حمل کند. معروف ترین آنها ولوو، مرسدس بنز هستند. تریلر توانایی حمل بار حدود ۲۴ تن را دارد. اغلب صنایع کشور برای جابجایی محصولات خود نیاز به تریلرها دارند. اما تریلی نوع دیگری از کامیون ها است که انواع و اقسام مختلفی دارد. عمدتا در زبان عامیانه، به تریلی همان کامیون گفته میشود.
انواع تریلر و تریلی
تریلرها در انواع مختلفی وجود دارند. تریلر کفی، تریلی های ترانزیتی، تریلی های لبه دار، تریلی های کمپرسی و تریلی های یخچالی، تریلی هایی ۲۰ و ۴۰ فوت، از انواع مختلف تریلی ها هستند
یوژی کش و کمرشکن
یکی از انواع بسیار بزرگ و قدرتمند تریلرها، بوژی کش و کمر شکن است. این تریلرهای بزرگ عمدتا در صنایع مادر و معادن مورد استفاده قرار میگیرند.
تریلر ترانزیت
تریلر ترانزیتی، تریلرهایی هستند که در قسمت بار آنها اتاق وجود دارد. به عبارت دیگر در قسمت بار، بدنه و سقف مجهز دارند. بدنه آن ها معمولاً ضدضربه و ضد آب است و عمدتاً بارهایی در آن ها مورد استفاده قرار می گیرند که حساسیت زیادی نسبت به حرارت و ضربه دارند.
تریلر کفی چیست؟
به ساده ترین نوع از کامیون ها که البته توانایی حمل انواع و اقسام بار را نیز دارند تریلی کفی گفته می شود. این تریلی کفی عمدتاً دیوار اتاق بار ندارد.
تریلر ترانزیت چیست؟
برعکس تریلرهای کفی، تریلرهای ترانزیتی در قسمت اتاق خود، دارای بدنه و سقف هستند و عمدتا برای حمل محصولاتی مورد استفاده قرار میگیرند که نیاز به مراقبت و حفاظت بیشتری دارند.
کمرشکن چیست؟
کمرشکن ها نیز از انواع تریلی هایی هستند که عمدتاً برای مصارف صنعتی استفاده می شود. به همین دلیل کمتر شاهد آن ها هستیم. کمر شکنها به واسطه سیلندرهای هیدرولیکی قدرت بسیار زیادی دارند و از این رو در صنایع سنگین مانند زغال سنگ بیشتر شاهد استفاده از این تریلرها هستیم. به طور کلی کمرشکن ها ( تریلی کمرشکن ) عمدتاً در کاربری هایی مانند معادن استفاده می شود.
تریلر کمرشکن چیست؟
از آنجایی که در صنایع سنگین نیاز به جابجایی بار بسیار زیاد است، تریلر کمرشکن می تواند گزینه خوبی باشد. چرا که تریلر کمرشکن قدرت حمل بار بسیار زیادی دارد و نیاز صنعتگران را در کاربردهای صنعتی به خوبی برطرف می کند.
کانتینر تریلی
به محفظه هایی که به صورت مسطح هستند و کالا در قسمت پایینی آن ها بارگیری و مهار میشود، کانتینرهای تریلی گفته میشود. عمدتاً برای حمل و نقل آهن و فولاد و اجسام سنگین از آنها استفاده می شود.
تریلر کمپرسی
کامیونها و تریلی هایی که قسمت انتهایی آنها با استفاده از دستگاه کمپرس تخلیه میشود را کامیون کمپرسی و تریلی کمپرسی میگویند. تریلر کمپرسی عمدتاً در حوزه حمل مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
ماشین تک
به کامیون هایی که در انتهای آنها فقط یک محور وجود داشته باشد ماشین تک می گویند. این کامیونها عمدتا برای حمل بارهایی در حدود ۱۰ تن مناسب هستند. اما برای حمل بارهایی بیش از ۱۰ تن استفاده از آنها توصیه نمی شود.
ماشین جفت باری
اگر قصد حمل کالاهایی بیشتر از ۱۰ تن را دارید، توصیه می کنیم که از ماشین های جفت باری استفاده کنید. این کامیونها در قسمت انتهایی خود دارای دو محور هستند. از این رو قدرت حمل بار آنها بیشتر است. به همین دلیل تا حدود ۱۵ تن بار را به خوبی حمل و جابجا می کنند.
تک باری
کامیون هایی که در قسمت انتهایی خود دارای یک محور باشند، کامیونهای تک بار گفته می شود که تا ۱۰ تن ظرفیت حمل بار دارند. این کامیون ها دارای شش چرخ هستند و طول آنها چیزی حدود ۶ متر است.
جفت باری
کامیونهای جفت باری یا کامیون های جفت محور عمدتاً تا ۱۵ تن بار را میتوانند حمل کنند و دارای دو محور اصلی هستند. این کامیونها در حدود ۷ متر طول و ۱۰ چرخ دارند.
بوژی چیست؟
بوژی کش یکی از ماشینهای سنگین است که برای مصارف بسیار خاص و حمل بارهای بسیار زیاد استفاده می شود. به همین دلیل شکلی همانند قطار دارد و به آن قطار تریلر هم گفته می شود. این مدل از کامیون ها معمولاً دارای چرخهای زیادی هستند و بعضاً تعداد چرخ های آن تا صد چرخ نیز می رسد. البته انواع و اقسام مختلفی دارند و بسته به نیاز صاحبان بار می توانند متفاوت باشند.
حمل محموله با بوژی
بوژی ها نوعی از کفی تریلی هستند که شبیه به کمرشکن ها عمل می کنند. چرا که تعداد چرخهای آنها بسیار زیاد است. بوژی ها توانایی حمل بارهای بسیار سنگین را دارند اما قاعدتا سرعت حرکت آنها باید بسیار کند باشد.
بوژی کش فوق سنگین
در اغلب موارد در صنایع مختلف، نیاز به حمل بارهای بسیار زیاد است. از این رو استفاده از کامیونهای تک و جفت محور پاسخگوی نیاز صنعتگران نیست. به همین دلیل استفاده از بوژی کش فوق سنگین می تواند گزینه مناسبی باشد.
انواع بوژی
بوژی کش ها در انواع جادهای و ریلی مورد استفاده قرار می گیرند. نوع ریلی آن مرسوم تر است. چون سرعت بیشتری دارد. اما نوع جاده ای هم در اغلب موارد ( مخصوصا در صنایع سنگین) مورد استفاده قرار می گیرد.
تریلر بوژی
برای حمل بارهای فوق سنگین استفاده از تریلر بوژی مرسوم است. تریلرهای بوژی قدرت بسیار زیادی دارند و حمل بارهای فوق سنگین با آنها امکان پذیر است.
کلام آخر
شرکت بارولاین به عنوان یکی از پیشرفته ترین و مدرن ترین شرکت ها در حوزه صنعت حمل و نقل، آماده همکاری با رانندگان عزیز برای بارگیری انواع و اقسام بارها است. ما در سایت بارولاین سامانه هوشمند حمل بار را راهاندازی کردیم تا رانندگان عزیز بتوانند با استفاده از این سامانه، به صورت جزئی و کامل، هزینه ها، درآمد و سود خود را از مشاهده کنند. با استفاده از سامانه حمل بار آنلاین بارولاین تمامی نیازهای رانندگان در حوزه بارگیری برطرف شده است. از این رو هم صاحبان بار و هم رانندگان میتوانند با مراجعه به این سامانه، همه اطلاعات موجود در مورد حمل بار را به طور شفاف مشاهده کنند.