در این مقاله قصد داریم در مورد تاریخچه حمل و نقل جاده ای و اهمیت حمل و نقل بین شهری مطالبی را ارائه کنیم. علاوه بر آن توضیحات کوتاهی در مورد مفهوم ایمنی در حمل و نقل جاده ای و هزینههای حمل و نقل بار و سامانه هوشمند حمل و نقل بار نیز مطالبی را ارائه میدهیم.
حمل و نقل جاده ای ایران از ابتدا
از سال ۱۲۹۸ شمسی که اداره حمل و نقل در دوره قاجار در ایران تأسیس شد، حمل و نقل جاده ای و بین شهری رونق گرفت. البته بیشتر حمل و نقلها در آن زمان در حوزه حمل و نقل مسافر بود و کمتر از بار استفاده میشد. اما در سال ۱۳۳۱ با وارد شدن شرکتهای خصوصی به سیستم حمل و نقل جاده ای ایران، سرمایهگذاران بیشتری برای حمل و نقل بار و کالا در ایران برنامهریزی کردند. افزایش جادههای آسفالته در کشور هم در این زمان، به رونق حمل و نقل جاده ای کمک کرد. با واردات خودروهای سنگین به کشور در دهه ۴۰ خورشیدی، شاهد رشد بیشتر صنعت حمل و نقل در کشور بودیم. اغلب سازمانها و شرکتهای مختلف در حوزه حمل و نقل کالا، در دهه ۴۰ خورشیدی فعالیت خود را آغاز کردند.
قوانین حمل و نقل جاده ای در یک نگاه
از همان ابتدا قوانین حمل و نقل جاده ای در ایران – که با تصویب آییننامه حمل و نقل بار و مسافر رسمیت یافت – تمام نیازهای رانندگان و شرکتها را برای حمل و نقل جاده ای بهتر مسافر و بار در نظر داشته است. طبق این قوانین، این شرکت ها باید تمام تمهیدات لازم را برای سفر بهتر و بیخطر رانندگان و مسافران فراهم کنند. تمام سازمانها نیز باید شرایط لازم برای فعالیت شرکتهای حمل و نقل جاده ای را مهیا کنند.
مفهوم ایمنی در حمل و نقل جاده ای
منظور از ایمنی در حمل و نقل جاده ای یعنی رعایت تمام قوانین رانندگی ، احترام به حقوق همدیگر و فرهنگ صحیح رانندگی که بر عهده رانندگان عزیز است. ایمنی جادهها و آماده سازی آنها نیز بر عهده وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و این وزارت خانه باید امنیت جادهها را به بالاترین سطح ممکن برساند. بدون شک توجه به ایمنی در رانندگی و جادهها، می تواند تا حد زیادی از بروز حوادث برای رانندگان و کالاها جلوگیری کند.
حمل و نقل داخلی
یکی از مصادیق حمایت از کالای ملی، این است که شرایط لازم برای انتقال این کالاها در حمل و نقل داخلی به خوبی فراهم باشد. امروزه کشور بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به توجه به حمل و نقل داخلی و استفاده از رانندگان مجرب و حرفهای دارد. شرکتهای مختلف حمل بار باید با ایجاد شرایط مناسب برای رانندگان، تمام حقوق آنها را در حوزه حمل و نقل داخلی به بهترین شکل ممکن در نظر داشته باشند.
هزینههای حمل و نقل بار
منظور از هزینههای حمل و نقل بار همه هزینههایی است که بسته به شرایط جغرافیایی، انرژی، حمل مسافر و بار، هزینههای زیرساختی و عملیاتی و موانع اداری است که بر روی معاملات محمولهها تأثیرگذار است. این هزینه باید با ساز و کار مناسب توسط شرکتهای حمل و نقل جاده ای مورد بررسی و قیمتگذاری قرار بگیرد.
حمل و نقل بین شهری
امروزه حمل و نقل بین شهری کالا، نیازمند روشهایی است که سریعتر و ایمنتر کالاها به دست کارخانهداران، انبارداران، شرکتها و حتی مشتریان و مصرفکنندگان برسد. از این ر و شرکتهای حمل و نقل جاده ای باید تمام تمهیدات لازم را برای ارتقای کیفیت خدمت رسانی در حوزه حمل و نقل شهری فراهم آورند.
سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل
خوشبختانه در حال حاضر سامانههای مختلفی توسط وزارت راه و شهرسازی برای سهولت فعالیت رانندگان و مدیران کسب و کارهای مختلف برای اطلاع از وضعیت بار و جادهها فراهم شده است. یکی از این سامانههای مدیریت مرکزی حمل و نقل که برای رانندگان عزیز نیز مفید است، سامانهای است که توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و به نشانی www.rmto.ir در دسترس قرار داد. این سامانه جامع، اطلاعات مهمی را برای مدیران کسب و کارها و رانندگان، فراهم آورده است.
شرکت حمل و نقل داخلی کشور
امروزه به واسطه نیاز مبرم کشور به ارسال و دریافت کالا توسط مردم، شرکتهای زیادی در حوزه حمل و نقل داخلی کشور فعال هستند. یک شرکت حمل و نقل داخلی باید تمام حق و حقوق کارمندان و رانندگان را بر اساس فعالیت آنها به طور کامل پرداخت کند. ارتقای کیفیت ارائه خدمات در یک شرکت حمل و نقل داخلی با توجه به نیروی انسانی خود امکانپذیر است. همچنین مسئولان باید تمام قوانین دست و پا گیری که شرکتهای حمل و نقل داخلی را برای خدمت رسانی دچار مشکل میکنند، برطرف سازند.
اهمیت صنعت حمل و نقل
کشور ایران به واسطه داشتن ۸۰ میلیون جمعیت و گستردگی وسیع جغرافیایی، نیاز بسیار زیاد به ارسال و دریافت کالا و حمل و نقل داخلی ایمن دارد. از این رو حمل و نقل بین شهری رونق دارد و لازم است که همه سازمانها و ارگانها تمام تلاش خود را برای ارتقا کیفیت حمل و نقل در کشور داشته باشند و از کسب و کارهای مختلف در این حوزه حمایت کنند.
سامانه هوشمند حمل و نقل بار
وزارت راه و شهرسازی برای سهولت کار رانندگان و مدیران کارخانهها و سرپرستان انبار و رانندگان، سامانههای بسیار خوبی برای مدیریت مرکزی حمل و نقل ارائه کرده است. بدون شک صنعت حمل و نقل یکی از مهمترین و حساسترین صنایع کشور محسوب میشوند. به طور مثال بستهبندی کالاها برای دریافت مصرفکنندگان و مشتریان و توزیعکنندگان، جز اصلیترین و ضروریترین نیازهای کشور محسوب میشوند. از این رو شاهد هستیم که سامانه هوشمند حمل و نقل بار توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته شده است و در اختیار رانندگان و مدیران کسب و کارها قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید : نقش باربری در حمل و نقل
مزایای حمل و نقل زمینی
اما حمل و نقل زمینی چه مزایایی نسبت به انواع دیگر حمل و نقل دارد؟ در حمل و نقل زمینی شما سرمایهگذاری کمتری نیاز دارید و در کل مقرون به صرفهتر است. یکی دیگر از ویژگیهای حمل و نقل زمینی این است که شما میتوانید کالا را از درب انبار یا کارخانه تا درب مقصد بارگیری کنید. همچنین شما میتوانید برای حمل کالا از همه مناطق روستایی و شهری استفاده کنید و در آن رابطه محدودیتی ندارید. حمل و نقل جاده ای و زمینی برای حمل کالا در فواصل کوتاه مناسب تر است و امنیت بیشتری را نسبت به دیگر انواع ارسال کالا دارد. سرعت جابجایی آن بیشتر است و شما میتوانید به راحتی کالا را بستهبندی کنید.( چرا که برای بستهبندی کالا در حمل و نقلهای هوایی و ریلی نیاز به بستهبندیهای خاص و پرهزینهای است)
کلام آخر
اگر که نیازمند یک ضمانت برای پیدا کردن راننده هستید و قصد دارید کالای خود را به بهترین و ایمنترین شکل ممکن به مقصد برسانید، شرکت حمل و نقل بین شهری بارولاین با ایجاد یک بستر بسیار مناسب و خلاقانه، تمام نیازهای شما در حوزه حمل و نقل را برطرف میکند. با استفاده از سیستم بارولاین شما نگرانی نسبت به پیدا کردن راننده ندارید و ما پیدا کردن راننده را برای شما تضمین میکنیم. همچنین میتوانید وضعیت بار را به صورت آنلاین در تمام ساعات روز مشاهده بفرمایید. بارولاین در تمامی ابعاد، شفافیت مالی برای صاحبان بار و رانندگان فراهم کرده است. از این رو شما می توانید تمام هزینههای لازم را به طور مشخص و کامل، مشاهده بفرمایید.