Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_options' is marked as crashed and should be repaired in /var/www/html/blog/wp-includes/wp-db.php on line 2056
مگ لاین | قوانین بسته بندی کالا در باربری ایران

قوانین بسته بندی کالا در باربری ایران

از گذشته تا به امروز، حمل و نقل کالا و باربری یکی از مهم‌ترین نیازهای بشر بوده است. اختراع ماشین،‌ هواپیما و حتی کشتی این امکان را فراهم کرده تا بتوانیم انواع کالا‌ها را از نقطه‌ای به نقطه دیگر جابه‌جا کرده و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهیم. به همین دلیل، بسته‌ بندی کالا در باربری یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که توجه به آن می‌تواند از خسارت‌های بسیاری جلوگیری کند. این خسارت‌ها ممکن است که مالی یا حتی جانی باشند. بنابراین اگر می‌خواهید بار خود را سالم به مقصد برسانید، بهتر است که با قوانین بسته بندی کالا در ایران آشنا شوید. در ادامه همراه باشید تا شما را با بسته بندی صحیح کالا در باربری بیشتر آشنا کنیم.

چرا بسته‌بندی صحیح کالا در باربری اهمیت دارد؟

جابه‌جایی کالاها از طریق جاده‌ها یا مرزهای هوایی و دریایی، می‌تواند به سلامت فیزیکی کالاها آسیب رسانده و به آن‌ها خسارت برساند. چراکه عدم توزیع وزن یکسان در ماشین‌های باربری، بسته‌بندی نامناسب کالاها، تصادفات و لرزش‌ها در هنگام رانندگی و… از عوامل آسیب‌زا به کالاها در هنگام باربری شناخته می‌شوند.

به این ترتیب، نه‌تنها کالا از نظر فیزیکی آسیب دیده و قابل استفاده نخواهد بود، بلکه هزینه‌های مالی هم داشته و ممکن است که هزینه‌های جانی هم ایجاد کند. احتمالا شما هم فیلم‌هایی را دیده‌اید که در آن بارها از پشت ماشین‌های سنگین در جاده‌ها رها شده و منجر به تصادفات زنجیره‌ای و حتی کشته شدن بسیاری از افراد شده باشد. یکی از مهم‌ترین راهکارها برای جلوگیری از این خسارت‌ها، بسته‌بندی صحیح کالا در باربری است.

قوانین بسته بندی کالا در باربری ایران

در ایران هم درست مانند دیگر کشورها، قوانین حمل و نقل جاده ای در نظر گرفته شده است تا رانندگان با توجه به آن‌ها بتوانند سفری ایمن و بدون دردسر را تجربه کنند. یکی از این قوانین که روی بسته بندی کالاها و بارگیری محصولات تاثیر می‌گذارد، اضافه تناژ کامیون (لینک شود به مقاله مرتبط) است. همچنین برای حمل و نقل مواد خطرناک (لینک شود به مقاله مرتبط) مانند بنزین نیز قوانین ویژه‌ای نوشته شده است.

شاید برایتان عجیب باشد اگر بگوییم که ۱۰ درصد تصادفات جاده‌ای در ایران ناشی از بسته بندی نامناسب و بارگیری غیرصحیح مواد خطرناک است!

به همین دلیل توجه به نکات زیر برای بسته بندی کالا در باربری اهمیت فراوانی دارد:

  • ابتدا ویژگی‌های بار خود را بشناسید.

اگر بار شما جز مواد خطرناک محسوب می‌شود،‌ حتما از قوانین بسته‌بندی ویژه آن‌ها مثل استفاده از بشکه‌ها پیروی کنید. چراکه باید از نشت، نفوذ آب یا تغییرات دمایی در آن‌ها جلوگیری کنید. به همین دلیل باید متناسب با ویژگی‌های بار خود، بهترین روش بسته‌بندی را انتخاب کنید.

اگر بارتان غلات، برنج، گندم یا نمک و شن است، از بسته‌بندی کیسه‌ای یا پاکتی استفاده کرده و سپس آن‌ها را متناسب با قوانین اضافه تناژ بار،‌ روی پالت‌های مناسب بارگیری کرده و به محفظه نگهدارنده بار در ماشین‌های سنگین وارد کنید.

همچنین اگر کالایی که حمل می‌کنید، شکننده نیست، می‌توانید از کارتن هم برای بسته‌بندی استفاده کنید. کارتن‌ها، بهترین انتخاب برای ماشین‌های سنگین کانتینردار هستند. البته باید به ابعاد و جنس کارتن‌ها متناسب با نوع بار خود فکر کنید.

بنابراین شناخت ابعاد، وزن، ویژگی‌های شیمیایی و حساسیت‌های هر بار، می‌تواند به شما در انتخاب بهترین نوع بسته‌بندی کمک کند.

  • بارگیری صحیح را فراموش نکنید.

بسیار مهم است که پس از بسته‌بندی محصولات، بار را متناسب با ظرفیت کامیون، طول و میزان تناژ مجاز آن حمل کنید. برای مثال تناژ مجاز خاور ۶۰۸، سه و تریلی ۵ محور، چهل است. اگر بیش از ظرفیت مجاز تناژ نوع ماشین خود، بار حمل کنید؛ پلیس راه این حق را دارد که شما را جریمه یا حتی ماشین‌تان را توقیف کند.

همچنین از طناب هدایت بار استفاده کنید. این طناب برای بستن و سفت کردن بار استفاده شده و مانع از آسیب دیدن کالا تا رسیدن به مقصد می‌شود. پر کردن فضاهای خالی در ماشین باربری، توجه به مرکز ثقل بار و قرینه و متقارن بودن بار هم از دیگر مواردی است که در مهار ایمن بار باید توجه کنید.

ویژگی‌های بسته بندی صحیح انواع کالاها

بعضی از ویژگی‌های بسته بندی صحیح انواع کالا عبارت است از:

  • ابعاد و اندازه متناسبی با نوع محصول داشته باشد.
  • کالا به‌درستی در آن قرار بگیرد و فضای خالی در آن باقی نماند.
  • خود بسته‌بندی مثل پالت با کیسه و کارتن دارای خرابی و آسیب‌دیدگی نباشد.
  • ایمنی و سلامت کالا را تضمین کند.
  • تعادل مناسبی داشته باشد و بر اثر تکان، به‌آسانی زمین نخورد.
  • مانع از ورود ضربه و فشار به داخل بسته‌بندی شود.
  • بسته‌بندی با ابعاد کانتینرها تناسب داشته باشد. برای مثال کانتینر یخچالی برای حمل مواد فاسدشدنی کاربرد دارد.

کلام آخر

همان‌طور که گفتیم با بسته‌بندی صحیح کالا، می‌توان از خسارت‌های مالی و جانی در هنگام حمل و نقل جلوگیری کرد. به‌طورکلی قوانین بسته‌ بندی صحیح کالا در باربری ایران وابسته به ویژگی‌های بار و ظرفیت مجاز ماشین های باربری است و به همین دلیل توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی مانند طول مجاز ماشین های سنگین یا اضافه تناژ مجاز و… می‌تواند به شما در بسته‌بندی صحیح کالا کمک کند.

منابع :‌ nefab ، ixport

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.